Fondul Comunitar LGBTQ+

Status: Fundraising

Scopul proiectului este acela de a veni în întâmpinarea comunității LGBTQ+ prin trei mari direcții de acțiune: oferirea unor micro-granturi grupurilor formale și informale care vor să dezvolte o inițiativă în comunitățile lor, sprijinirea persoanelor vulnerabile și facilitarea accesului la cursuri și training-uri de (re)calificare.

1.275% Complete
Suma:

255 RON

Galantomi:

1

Donatii:

4

Target:

20,000 RON

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Lansat în 2019, Fondul Comunitar LGBTQ+ urmărește spriinirea inițiativelor locale ale comunităților LGBTQ+ și ale aliaților pentru a asigura vizibilitatea, egalitatea și siguranța tuturor persoanelor din România. Gândit sub forma unor micro-granturi (maximum 5000 RON) oferite grupurilor formale și informale, Fondul Comunitar își propune să democratizeze accesul la resurse al persoanelor LGBTQ+ și să încurajeze inițiativele queer emergente.
Din 2019 până în 2021, Fondul Comunitar s-a dezvoltat pe alte două direcții complementare micro-granturilor: pe de-o parte, ne-am implicat în susținerea persoanelor LGBTQ+ vulnerabile ca urmare a lipsei accesului la locuire și am oferit sprijin pentru victimele violenței și ale discriminării motivate de ură, pe de altă parte, am facilitat participarea persoanelor din comunitate la diferite cursuri și training-uri de (re)calificare.
De la înființarea Fondului, MozaiQ a oferit 44 de finanțări către grupuri și organizații LGBTQ+ (în valoare totală de 83.146 RON), 16 finanțări către persoane vulnerabile din comunitate (11.933 RON) și 8 cursuri de (re)conversie profesională (în valoare de 6.514 RON).


Anul 2020 ne-a demonstrat nevoia de a întări resursele alocate Fondului Comunitar și de a dezvolta acest instrument de sprijin rapid oferit grupurilor LGBTQ+ emergente și persoanelor vulnerabile din comunitate.


Alătură-te Fondului Comunitar și susține comunitatea LGBTQ+:
- 50 RON înseamnă o noapte de cazare pentru o persoană fără adăpost. Persoanele LGBTQ+ (în special, tinerii) se expun riscului de rămâne fără adăpost în momentul în care familia sau rudele află de orientarea lor sexuală sau identitatea de gen.
- 150 RON înseamnă un curs cu durata de trei luni care acoperă fundamentele C++.
- 550 RON înseamnă un curs cu durata de trei luni care acoperă fundamentele Java Script.
- 1000 RON înseamnă un microgrant oferit unui grup informal pentru a asigura organizarea unui eveniment în cadrul Lunii Istoriei LGBTQ+ sau în cadrul Pride-ului.